Frokostseminar

Dobbelt opp - Ytelsestest & Test i skyen

Foredragsholdere: Morten Saue og Kjetil Gjelsten
12. November 2019 - Hotel Continental


Vi avslutter årets siste SOCO Frokostseminar med to spennende presentasjoner! Morten Saue og Kjetil Gjelsten vil gå i dybden på foredragene de holdt på Testkonferansen Odin 2019. Morten vil ta for seg ytelsestesting, mens Kjetil vil dele sine erfaringer med skybaserte testverktøy.


En testutviklers tanker rundt ytelsestest

Ytelsestest er et enkelt konsept i seg selv. Generer last på applikasjonen og observer hvordan den reagerer. Men, hvordan kommer vi til punktet der vi genererer lasten? Hvilke verktøy skal vi velge og hva gjør vi med resultatene dette verktøyet gir?

I denne presentasjonen går Morten gjennom hvordan han som testutvikler har gått fram for å planlegge ytelsestest, produsere skript og analysere resultater. Det blir en god blanding av konseptuelle vurderinger og noen konkrete programmatiske aspekter. Her vil du få noen gode tips og idéer om hvordan du kan gå fram når du skal vurdere ytelsen til en applikasjon.


Morten Saue har holdt foredrag ved en rekke anledninger. Blant annet på Testkonferansen Odin og SOCO Frokostseminar. Han er en drivende og engasjert teknisk tester og testutvikler med erfaring innen blant annet testautomatisering, testdatagenerering, en rekke programmeringsspråk, samt verktøy til bruk innen teknisk testing. Morten er utdannet sivilingeniør Teknisk Kybernetikk fra NTNU, og har flere sertifiseringer som ISTQB Advanced Technical Test Analyst og ASTQB Mobile Tester.Test i vilden sky

Flere og flere flytter systemløsningene sine ut i skyen, og da er det vel greit at testverktøyene følger etter? Gjennom det siste året har Thon Hotels investert i flere testverktøy for å få høyere kvalitet og grad av testautomatisering.

Kjetil Gjelsten vil dele sine erfaringer med skybaserte testverktøy hos hotellkjeden Thon Hotels. Han vil gi en gjennomgang av en håndfull skybaserte testverktøy brukt til testing av brukergrensesnitt, mikrotjeneste API-er, ytelse og sikkerhet. Her vil du få flere smakebiter og erfaringer på noen skybaserte testverktøy, samt fordeler og utfordringer med disse.


Kjetil Gjelsten har lang og bred erfaring fra området test og kvalitetssikring både innen offentlig og privat sektor. Han har holdt foredrag ved flere anledninger, blant annet ved Testkonferansen Odin og Oslo Testpub. Han har over 15 års testledererfaring fra både kunde- og leverandørsiden i innføringen av moderne IT-løsninger i bransjer innenfor Telekom, Bank, Transport, Forsikring, Reiseliv og Offentlig forvaltning. I tillegg har Kjetil flere sertifiseringer, blant annet ISTQB Advanced Test Manager, ISTQB Agile tester, ASTQB Mobile tester og Prince2.


Våre frokostseminarer

SOCO inviterer til frokostseminarer én gang per kvartal. Her vil vi ta opp dagsaktuelle tema knyttet til våre fagområder. Arrangementet er gratis og passer for alle som er interessert i test! 

Tidligere frokostseminarer

3. kvartal 2019 The Secret life of automation
2. kvartal 2019 Fuglene sang, men jeg hørte dem ikke - hvordan observere når du tester?
1. kvartal 2019 TestRadar 2019 & Små steg, bedre kvalitet
4. kvartal 2018 Nettet er fremdeles for alle
3. kvartal 2018 Hvordan vi hindrer galopp hos Norsk Rikstoto!
2. kvartal 2018 Lever oftere – test smartere!
1. kvartal 2018 TestRadar 2018 & Huleboer vs androide
4. kvartal 2017 Seriously, how hard can it be?
3. kvartal 2017 Top 10 myths and illusions in software testing
2. kvartal 2017 Smidige testprinsipper
1. kvartal 2017 TestRadar 2017 & Hyppige leveranser
4. kvartal 2016 Test og kvalitet - to gode naboer
3. kvartal 2016 Surviving or thriving? Top 10 lessons for test professionals
2. kvartal 2016 Nettet er for alle - Hva betyr egentlig universell utforming?
1. kvartal 2016 Fremtidens mobiltesting
4. kvartal 2015 A Spiderman in an agile environment
3. kvartal 2015 Slitesterk testautomatisering
2. kvartal 2015 Smidig brukertest
1. kvartal 2015 Exploratory Testing
4. kvartal 2014 Introduksjon til HP ALM
3. kvartal 2014 Sikkerhetstest
2. kvartal 2014 Mobil testing
1. kvartal 2014 Testverktøy
4. kvartal 2013 Smidig testing
3. kvartal 2013 Testdesign og testteknikker
2. kvartal 2013 Testautomatisering