Frokostseminar

TestRadar 2020!

Foredragsholdere: Morten Saue, Emil Wiik Larsen, Lauritz Møllersen og Kjetil Gjelsten
29. Januar 2020 - Hotel Continental


TestRadar er en temperaturmåler på test i Norge, basert på erfaringer og synspunkter fra SOCOs egne medarbeidere. Den fungerer som en kilde til inspirasjon, tips og debatt rundt hva som rører seg innenfor testfaget i Norge. Vi gleder oss til å vise frem den oppdaterte versjonen - TestRadar 2020!


Det er fjerde gang TestRadar presenteres siden første ble lansert i 2017, og vi i SOCO er stolte av å kunne presentere TestRadar 2020 med ny og oppdatert informasjon.

I årets første SOCO Frokostseminar vil Morten Saue og Emil Wiik Larsen gi en gjennomgang av TestRadar 2020 med dens fire kategorier; Verktøy, Metode & Prosess, Kompetanse og Organisering & Strategi. I tillegg vil de fremheve hvilke trender og utviklinger som er spesielt verdt å merke seg for 2020.

Deretter vil Lauritz Møllersen og Kjetil Gjelsten gå dypere inn i to av temaene til TestRadar 2020.

Generere testdata med maskinlæring

Testdata generelt er et utfordrende område, spesielt innenfor det offentlige. Etater har gjerne sin egen testdata og den er ikke bestandig representativ sammenlignet med produksjonsdata. Skatteetaten utvikler en løsning for å generere en syntetisk testbefolkning for hele Norge. Gjennom bruk av maskinlæring sørger man for at data er både representativ og dynamisk. I foredraget vil Lauritz gi en kort introduksjon til løsningen de har valgt,

Bruken av maskinlæring i testverktøyet mabl

Det har i den siste tiden kommet flere testverktøy som benytter seg av AI og maskinlæring (ML). Et av dem er mabl som ble startet opp i 2017 av tidligere Google-ansatte i Boston. Hos mabl har de tatt i bruk Google sin «ML & Analytics pipeline» til å forbedre automatisert GUI-testing av nettsteder. Kjetil vil gi en kort presentasjon med eksempler fra bruken av dette testverktøyet hos Thon Hotels med fokus på maskinlæringskomponenten til mabl.


Om foredragsholderene

Morten Saue har holdt foredrag ved en rekke anledninger. Blant annet på Testkonferansen Odin og SOCO Frokostseminar. Han er en drivende og engasjert teknisk tester og testutvikler med erfaring innen blant annet testautomatisering, testdatagenerering, en rekke programmeringsspråk, samt verktøy til bruk innen teknisk testing. Morten er utdannet sivilingeniør Teknisk Kybernetikk fra NTNU, og har flere sertifiseringer som ISTQB Advanced Technical Test Analyst og ISTQB Advanced Test Automation Engineer.

Emil Wiik Larsen har i over 10 år jobbet med test og kvalitetssikring i store og smidige systemutviklingsprosjekter i offentlig sektor. Han har spesialisert seg innenfor test og brenner for faget. Emil har gjennom mange sertifiseringer og prosjekterfaring fra offentlig sektor opparbeidet seg bred kompetanse på testledelse av funksjonell og ikke-funksjonell test. Emil er utdannet sivilingeniør Elektronikk fra NTNU. I tillegg har Emil også holdt flere foredrag om test på flere konferanser og publisert en erfaringsartikkel i samarbeid med Sintef.

Lauritz Møllersen er en testkonsulent som har solid erfaring innenfor testledelse og teknisk testing. Innen offentlig og bank/finans har han deltatt på flere store prosjekter som Autosys hos Statens Vegvesen og Modernisering av Folkeregisteret hos Skatteetaten (nåværende prosjekt). Han har holdt foredrag på blant annet Trondheim Testkonferanse og er sertifisert innen blant annet ISTQB Advanced Test Manager, Test Automation Engineer, Prince2 og Scrum Master.

Kjetil Gjelsten har lang og bred erfaring fra området test og kvalitetssikring både innen offentlig og privat sektor. Han har holdt foredrag ved flere anledninger, blant annet ved Testkonferansen Odin og Norsk Testforum. Han har over 15 års testledererfaring fra både kunde- og leverandørsiden i innføringen av moderne IT-løsninger i bransjer innenfor Telekom, Bank, Transport, Forsikring, Reiseliv og Offentlig forvaltning. I tillegg har Kjetil flere sertifiseringer, blant annet ISTQB Advanced Test Manager, Test Automation Engineer, Agile tester, ASTQB Mobile tester og Prince2.


Presentasjon fra foredraget: SOCO Frokostseminar_TestRadar2020 (PDF)


Våre frokostseminarer

SOCO inviterer til frokostseminarer én gang per kvartal. Her vil vi ta opp dagsaktuelle tema knyttet til våre fagområder. Arrangementet er gratis og passer for alle som er interessert i test! 

Tidligere frokostseminarer

4. kvartal 2019 Dobbelt opp: En testutviklers tanker rundt ytelsestest & Test i vilden sky
3. kvartal 2019 The Secret life of automation
2. kvartal 2019 Fuglene sang, men jeg hørte dem ikke - hvordan observere når du tester?
1. kvartal 2019 Dobbelt opp: TestRadar 2019 & Små steg, bedre kvalitet
4. kvartal 2018 Nettet er fremdeles for alle
3. kvartal 2018 Hvordan vi hindrer galopp hos Norsk Rikstoto!
2. kvartal 2018 Lever oftere – test smartere!
1. kvartal 2018 Dobbelt opp: TestRadar 2018 & Huleboer vs androide
4. kvartal 2017 Seriously, how hard can it be?
3. kvartal 2017 Top 10 myths and illusions in software testing
2. kvartal 2017 Smidige testprinsipper
1. kvartal 2017 Dobbelt opp: TestRadar 2017 & Hyppige leveranser
4. kvartal 2016 Test og kvalitet - to gode naboer
3. kvartal 2016 Surviving or thriving? Top 10 lessons for test professionals
2. kvartal 2016 Nettet er for alle - Hva betyr egentlig universell utforming?
1. kvartal 2016 Fremtidens mobiltesting
4. kvartal 2015 A Spiderman in an agile environment
3. kvartal 2015 Slitesterk testautomatisering
2. kvartal 2015 Smidig brukertest
1. kvartal 2015 Exploratory Testing
4. kvartal 2014 Introduksjon til HP ALM
3. kvartal 2014 Sikkerhetstest
2. kvartal 2014 Mobil testing
1. kvartal 2014 Testverktøy
4. kvartal 2013 Smidig testing
3. kvartal 2013 Testdesign og testteknikker
2. kvartal 2013 Testautomatisering